Schrikdraad

Amsterdam –  AT&T zorgt er voor dat we fraai hoger noteren met de AEX. KPN profiteert flink en dat is altijd prettig voor uw beltegoed. De vraag is waar M&A nu gaat toeslaan. Wordt het KPN of schudden de gulzige heren Unilever even op eerdaags? Eerst waren het de financiële waarden en nu lijkt de telecomsector aan de beurt te komen. KPN solliciteert al wat langer om opgejaagd wild te willen worden.

Het zou me niet verbazen maar de reële rek is er naar mijn idee zo rond de € 13,50 echt wel uit. Krijg je de vlam in de pan dan kan het nog wel wat hoger denk ik. Dan zien we misschien zelfs een 14 in de koers van KPN. De mega-cashflow belmachine oogt nog steeds vitaal maar nieuwe technische ontwikkelingen kunnen snel roet in het eten van Scheepbouwer cs gooien, vergist u zich niet. Maar voor de doorgewinterde speculant onder ons kan KPN gewoon een leuke dobbel zijn.

Op de Wip
Technisch zit je met het aandeel nu precies op de wip en dan kan het opeens hard gaan. De pacemaker moet wel goed zijn werk blijven doen anders gebeuren er ongelukken. Verder wordt zo heel langzaam naar mijn idee binnen de AEX de lijst met aandelen die nog flink wat opwaartse rek hebben kleiner en kleiner. Er zijn er wel een paar die gewoon goedkoop zijn maar aan de meeste zit al een lang uitgemolken opwaarts verhaal verbonden.

Verder ben ik benieuwd hoe de belegger zich weer rond dit hoge indexniveau gaat gedragen. Het schrikdraad doet zo af en toe prima zijn werk hebben we gemerkt. In dat kader zitten we zeker in een spannende fase. Even opletten dus! Deze week is kort zoals u weet en wellicht komen beleggers een beetje op adem en kijken alvast reikhalzend uit naar een stelletje gesmolten eieren die op bezoek komen. Die zijn er genoeg.

Vrijdag wordt een beetje een rare dag. Wel macrodata maar geen handel. U kunt niets doen en ik ook niet. Ik hoop niet dat de verschillen groot zullen zijn voor de meeste onder u. Want de Amerikaan kan volgende week maandag gewoon reageren en u zit met uw handen over elkaar lijdzaam toe te kijken. Euronext is dan ook gewoon dicht.

Verzin een list
U kunt pas dinsdag weer op de verkoopknop drukken, waarbij ik nogmaals hoop dat dit niet nodig is. U heeft nog een paar dagen om een list te verzinnen. Mede om die reden heb ik het hele handeltje voor dit soort merkwaardige agendadilemma’s verzekerd. Een rustige Pasen is me wel een paar cent premie waard.


Jan Dwarshuis is columnist bij ©OLUMBEURS en was destijds columnist bij Inveztor: Op het moment van schrijven heeft hij geen positie in bovengenoemde fondsen.