Moeizaam (2)

Amsterdam – Opnieuw komen de markten moeizaam uit de startblokken na een opmerkelijk herstel gisterenmiddag. Dit keer is het niet ING maar Abn-Amro dat bij mij in het oog springt. Het zal het gesprek van de dag zijn. Groenink mag doen en laten wij hij wil. Dat is nog niet zeker, maar het dreigt wel die kant op te gaan. Het draaide en draait allemaal om La Salle. Ik vond en vind een koers van € 36,= voor de bank meer dan voldoende. We noteren inmiddels bijna € 2,= lager. Niet ieder bod leidt iedere keer tot hogere koersen. En de aandeelhouders van Barclays beginnen zich ook heel langzaam achter hun oren te krabbelen. Het blijft een uiterst complex proces.

Risico’s
Ik blijf zitten waar ik zit. Waar het vorige week nog niet zo wilde lukken met de dalende koersen lijk ik deze week een gelukkigere hand in deze specifieke handel te hebben. Geholpen door wat Hedge Funds kijken beleggers opeens ook weer eens naar de risico’s die de markten continu lopen. Ik geloof overigens niet dat we helemaal door het ijs zakken. Gewoon een correctie die je dan moet aangrijpen om weer in te stappen. Zo kijk ik nu naar de markt. Ik blijf dan wederom niet zitten tot St. Juttemus en zal weer tijdig uit stappen. Relatief korte ritjes dus. Zo ver is het nog lang niet. Eerst focus ik me op de daling. Komt er een leuke buitenkans tijdens de daling dan leg ik dat natuurlijk op de plank.

Premie Geven
Binnen de AEX kijk ik dus in dat kader naar ING. De VIX loopt ondertussen wederom verder op waarbij er naar mijn idee eerdaags een alleraardigst moment komt om er weer eens wat premie in te prakken. Het is de moeite waard daar nu al eens naar te kijken en al uit te voeren zelfs. Het leek vorige week aanvankelijk op een saaie markt maar niets is minder waar. Volgens mij zitten we in een behoorlijk spannende periode waarbij we juist deze week nogal wat cijfers over ons heen gestrooid zullen krijgen. Ik zit op het puntje van mijn stoel hoe dat zal gaan verlopen en of mijn marktgevoel me niet in de steek zal laten.


Jan Dwarshuis is columnist bij ©OLUMBEURS en was destijds columnist bij Inveztor: Op het moment van schrijven heeft hij een short positie in Abn-Amro en geen positie in andere bovengenoemde fondsen.